Lehetőségek a halál után - 25 éven felűlieknek szól

Sziasztok, félek a haláltól, hogy egy nap meg fogok halni, és aggódom hogy ti is. Vagy újjászületünk egy másik testben vagy nem.
Lehetőségek a halál után:
Vagy a mennyország, vagy a pokol, annak sem mindegy hogy melyik tornácára, attól függően hogy viselkedtünk életünkben, vagy visszaolvadunk Istenbe, vagy felébredünk egy Madách Imre Ember tragédiájában szereplő álomból, vagy az újjászületés emberként, állatként, növényként, kőként, hegyként, tűzként, vízként, levegőként, vagy egy másik bolygón, vagy galaxisként, attól függően hogy hogy viselkedtünk életünkben, vagy feltámadunk, esetleg egyszer eljutok a buddhista Nirvánaba, vagy örökké élünk mint egy jobb vámpír, vagy mint a 2001 Űrodisszeában, szellemlényként fogunk a csillagok között lebegni, vagy felébredek az életálomból vagy a Mátrixszerű virtuális életszumuláción kívül, esetleg felébredünk az emberszimulációból,
és szoftverként élünk tovább, vagy letörölnek mint szoftvert, vagy az életem egy élethű szimulált kalandjáték volt, vagy felébredek az űrhajón, vagy valahol máshol a hibernációból, kihagytam az örök vadászmezőket, meg a szellemvilágot, talán egy örök álom, attól függő boldog vagy rémálom tartalmakkal, hogy életünk során hogyan viselkedtünk, vagy visszaolvadunk vagy visszaolvadunk az Univerzum őslélek esszeciájába, vagy nem lesz semmi, vagy ki tudja?
Isaac Asimov szerint a halál egy végtelenségig tartó álom nélküli alvásszerűség.
Azért ne haljatok meg mert azt hiszitek pl. hogy egy űrhajón ébredtek fel, vagy ilyesmi mert nagyon nagyon kicsi a valószínűsége, élni alapvetően jó, időnként bármilyen nehéz is.
Az jár a fejemben hogy azt mondjam az embereknek hogy ne féljenek a haláltól és megnyugtatásként gondolják azt hogy újjászületünk, ugyanakkor fontosnak tartom elmondani, hogy annyira meg ne higgyenek az újjászületésben hogy az életüket kockáztassák feleslegesen.

Köszönöm ennek az írásnak az inspirációját Szilágyi Cs. Tibor Csüntnek.

Dombai Ádám

2021, Budapest