MINDENKIT MEGMENTENI IDŐUTAZÁSSAL

A terv a következő:

Ha lenne szervezett időutazás, szerintem mindenkit meg lehetne menteni a háborúktól, balesetektől, és a távoli időben felfedezett gyógyszerekből a múltban lévőknek is juttathatnánk hogy meggyógyítsuk őket.

Időutazással utazzunk vissza, gyerekkorában neveljük át mesebelire mindenkit, így megmentünk mindenkit aki valaha háború, vagy más dolog miatt bajba került !

A távoli jövőből hozzuk el példáúl a rák gyógyszerét és gyógyítsuk meg azokat akik rákosak, stb.

Akadályozzuk meg a gyilkosságokat, baleseteket időutazással, így nemcsak az áldozatokat mentjük meg, hanem az elkövetőket is megóvjuk tetteik következményeitől, sőt a lelkük is megmenekülhet a kárhozattól, lelkiismeretfúrdalástól, börtöntől.

Azt is meg kellene időutazással menteni, aki esetleg elveszítené az otthonát és hajléktalan lenne, vagy esetleg alkoholista, drogos, dohányos, vagy nyugtatófüggő lenne.

Továbbá az öngyilkosságtól és az iskolai, munkahelyi, egyéb zaklatástól, erőszaktól, kedélybetegségtől, magánytól is meg kellene mententeni az embereket időutazással.

Továbbá egyrészt hogy a sok megmentett ember leszármazottainak legyen hely a világban, másrész a kalandvágyból és intellektuális érdeklődésből a csillagközi sőt esetleg galaxisközi űrutazásra is szükségünk lesz, hogy betelepítsünk pár exobolygót és elkalandozzunk pár exobolygóra a sok milliárdból amihez szintén segítség lehet az időgép is.

A gond azzal ha megváltoztatjuk a múltat, könnyen lehet hogy meg sem születik egy csomó ember a változtatás után, és az is lehet hogy szétágazik a téridő és más Univerzumok nyílnak egy Multiverzumban, persze lehet hogy nem lehet időt utazni, vagy ha lehet is védeni kell az Időt, hogy ne csináljanak bajt a tudatlan, vagy gonosz utazók.

Volt egy regény, aminek ilyesmi témája volt, ezt felhasználhatnánk ötletként a tervhez:
Isaac Asimov: A Halhatatlanság halála

(Én is ebből a könyvből merítettem ötletet ehez a szöveghez.)

A sokvilág elmélet meg a Sliders című tv sorozat világából is meríthetnénk ötletet.

Hugh Everett fizikus, sokvilág-interpretációja:

A később elhíresült sokvilág interpretációját Hugh Everett fizikus, 1956-ban fogalmazta meg, melyben azt állítja, hogy a kvantummechanika által megengedett lehetőségek mind együtt megjelennek egy multiverzumban, ami sok független, párhuzamosan létező univerzumból áll.

 

_______________________________________

Dombai Ádám

2021, Budapest

változtatva hatszor
(Egyszer egy változtatásnál elfelejtettem odaírni, hogy változtattam a szövegen.)

2023, Budapest

<--VISSZA A FŐOLDALRA