Milyen találmányokra van szükség a csillagközi utazáshoz:
(Hiszen ne feledjük, sok milliárd exobolygó van, ki tudja mennyi lakható.)

 

Mesterséges gravitáció a fedélzetre.

Antigravitációs hajtómű a csillaghajó könnyed felemelkedéséhez.

Kozmikus sugárzástól védő pajzs.

Apró meteroidoktól védő energia pajzs.

Hiperhajtómű (térhajtómű), ami hiperugrrásra képes a hipergyors csillagközi utazáshoz.
(Ez meghajlítaná a teret, hogy az így keletkezett, drasztikusan rövid úton át hipergyorsan lehessen utazni az űrben)
(Arra gondoltam hogy egy nagyon erős mesterséges gravitációs generátor tudna teret hajlítani, mivel Stephen Hawking szerint a gravitáció hajlítja a teret, viszont nem olyan ra gondoltam ami forgásos centrifugális erővel hoz létre álgravitációt, hanem valami másfajtára, ami térhajlításos gravitációt hoz létre).
Vagy ami hasonlót találtam a témában- egy wiki cikk róla: Az Alcubierre-meghajtás.

Óriási, biztonságos, megcsapolható energiát kis helyen tároló eszköz az energiaellátáshoz.

Jól jönne egy tárgy és élelelmszintetizáló, de ha az nincs, és természettel borított exobolygóra érkeznénk, és kifogyófélben lennénk az élelmiszerből és vízből, szükségünk lesz olyan műszerekre amik kimutatják hogy iható e a helyi víz amit találunk, illetve ehetőek e a helyi gyümölcsök amiket találunk. Ha viszont az illető növény intelligens aminek a gyümölcsöt megennénk, akkor nem kéne megenni a gyümölcsét sem magát a növényt.

Csillagközi kommunikációra alkalmas eszközök.

Továbbá egy vagy több intelligens 3 Asimov-törvényes robot Robot is segítségképp, vagy ha a 3 törvényes robot nem lenne elég önálló, akkor egy olyan 4 majdnem-Asimov törvényes robot, ami Roger McBride Allen - Kalibán című könyvében szerepel (Ez a könyv is Asimov világában játszódik).

VAGY MÁS TÁVOLI ŰRBE KIJUTOTT CIVILLIZÁCIÓKTÓL KELL ELKÉRNÜNK EZEKET.

(Ezen lista létrehozásához külön köszönet Michio Kaku és Stephen Hawking fizikusoknak, Isaac Asimov sci-fi írónak, Carl Sagan csillagásznak, Cybersaintnek, a Star Trek, és az Andromeda tv sorozat továbbá más sci-fik alkotóinak, és persze a jövőbeli tudósoknak is megelőlegezem a köszönetet, akik egyszer megalkotják ezeket a találmányokat illetve előre is köszönet távoli civilizációk tudósainak, hogy egy nap talán megosztják velünk ezeket a találmányokat.)

Kapcsolódó cikk:

Jó lenne elutazni a Naprendszerből

<-- VISSZA A FŐOLDALRA